image016

VV ODV 1 – VV Bakkeveen 1 02-02-2014

Folkert Hoekstra beslist de derby v.v. ODV – v.v. Bakkeveen.

Zondag 2 februari stond de wedstrijd v.v. ODV – v.v. Bakkeveen 4de klasse B op het programma.
De nummer 12 (ODV) tegenover de nummer 5 (Bakkeveen) zou een makkie op papier moeten zijn voor de Bakkeveensters. Maar in een derby die meestal extra beladen is, komen er vaak extra krachten los.

Zo begon ODV strijdvaardig tegen een wat tam Bakkeveen. ODV liet zich wat terugzakken op eigen helft, waardoor het voor Bakkeveen moeilijk was om door de defensie van ODV heen te komen.

In de 23ste minuut krijgt ODV van scheidsrechter Jager een penalty cadeau. Folkert Hoekstra wist hier wel raad mee en maakte voor ODV de 1-0. Na het doelpunt leek het er even op dat Bakkeveen wakker werd geschut en zette ODV onder druk. Zo maakte Joey Witte in de 38ste minuut de aansluitingstreffer.

In de tweede helft ging ODV verder waarmee het in de eerste helft ook begonnen was, strijden voor elke meter, waardoor er veel duels werden gewonnen. Zo scoorde Folkert Hoekstra in de 72ste minuut de 2-1 door een dekkingsfout in de defensie van Bakkeveen. Door de achterstand ging Bakkeveen achterin één op één spelen om zo weer op gelijke hoogte te komen.

Het vizier van de spelers van Bakkeveen stond niet op scherp, zo werden er een aantal kansen voor de goal van ODV gemist. In de 87ste minuut maakte Folkert Hoekstra uit een penalty zijn derde goal van de wedstrijd, waarmee hij ODV op een 3-1 voorsprong zette. Wat tevens de einduitslag was.

Scoreverloop:

1-0   25 min. Folkert Hoekstra (p)
1-1   38 min. Joey Witte
2-1   72 min. Folkert Hoekstra
3-1   87 min. Folkert Hoekstra (p)